eBook

Kulinarny


Przygotowałem tego eBooka z myślą o tych wszystkich,

którzy czują się nieswojo w świecie fasolek.

Ci z Was, którzy fasolki znają, cenią i chcą pogłębić

ich zrozumienie, też znajdą tu coś dla siebie.

Agni Ajurweda

> Zamawiam


Przygotowałem tego eBooka z myślą

o tych wszystkich, którzy czują się

nieswojo w świecie fasolek.

Ci z Was, którzy fasolki znają, cenią

i chcą pogłębić ich zrozumienie,

też znajdą tu coś dla siebie.


Przygotowałem tego eBooka z myślą

o tych wszystkich, którzy czują się nieswojo

w świecie fasolek.

Ci z Was, którzy fasolki znają, cenią i chcą pogłębić ich zrozumienie, też znają tu coś dla siebie.

Michał Szabat

Nowy

Kulinarny eBook


Przygotowałem tego eBooka z myślą o tych wszystkich,

którzy czują się nieswojo w świecie fasolek.

Ci z Was, którzy fasolki znają, cenią i chcą pogłębić

ich zrozumienie, też znajdą tu coś dla siebie.

Agni Ajurweda

> Zamawiam


Przygotowałem tego eBooka z myślą

o tych wszystkich, którzy czują się

nieswojo w świecie fasolek.

Ci z Was, którzy fasolki znają, cenią

i chcą pogłębić ich zrozumienie,

też znajdą tu coś dla siebie.


Przygotowałem tego eBooka z myślą

o tych wszystkich, którzy czują się nieswojo

w świecie fasolek.

Ci z Was, którzy fasolki znają, cenią i chcą pogłębić ich zrozumienie, też znają tu coś dla siebie.

Michał Szabat

Dlaczego powstał eBook

'Rośliny strączkowe w Ajurwedzie'?


Dlaczego powstał eBook

'Rośliny strączkowe

w Ajurwedzie'?


Pomysł na tę publikację zrodził się

z potrzeby naszych klientów.

Zdecydowana większość z nich do

fasolek podchodzi jak pies do jeża.

Jedni na samą myśl czują ból

brzucha, inni uprzedzili się

do fasolek po utrudnieniach

w życiu społecznym, których

doświadczali w przeszłości.

Ci, którzy mają dobrą wolę

i ciekawość, wymieniają fasolkę

po bretońsku, humus, grochówkę

i... tyle.


Wielu klientów dostaje zalecenie jedzenia większej ilości naturalnego,

jak najmniej przetworzonego fabrycznie białka roślinnego.

Najczęściej brakuje im wiedzy,

jak przyrządzić fasolki w smaczny

i lekkostrawny sposób.

Zalecenie zostaje na papierze,

a życie toczy się dalej.


Pora to zmienić.

Pomysł na tę publikację zrodził się z potrzeby naszych klientów.

Zdecydowana większość z nich do fasolek podchodzi jak pies do jeża.

Jedni na samą myśl czują ból brzucha,
inni uprzedzili się do fasolek po utrudnieniach w życiu społecznym,

których doświadczali w przeszłości.

Ci, którzy mają dobrą wolę i ciekawość, wymieniają fasolkę po bretońsku,

humus, grochówkę i... tyle.


Wielu klientów dostaje zalecenie jedzenia większej ilości naturalnego,
jak najmniej przetworzonego fabrycznie białka roślinnego.

Najczęściej brakuje im wiedzy,
jak przyrządzić fasolki w smaczny i lekkostrawny sposób.

Zalecenie zostaje na papierze,
a życie toczy się dalej.


Pora to zmienić.

Fasolka mung i warzywne składniki 'Zupy Dalajlamy'

Fasolka mung

i warzywne składniki 'Zupy Dalajlamy'

Co dokładnie znajdziesz wewnątrz?


Co dokładnie znajdziesz wewnątrz?

Każda fasolka została opisana w podobny sposób. Znajdziesz jej nazwę, smak, działanie oraz posmak

Dowiesz się, jak każda z nich wpływa na poszczególne dosze, jakie ma właściwości lecznicze i dlaczego warto ją stosować

Przeczytasz, z jakimi warzywami

i przyprawami najlepiej łączyć

poszczególne fasolki

Każda fasolka została opisana

w podobny sposób.

Znajdziesz jej nazwę, smak,

działanie oraz posmak

Dowiesz się, jak każda z nich wpływa na poszczególne dosze, jakie ma właściwości lecznicze

i dlaczego warto ją stosować

Przeczytasz, z jakimi warzywami

i przyprawami najlepiej łączyć

poszczególne fasolki

Przeczytasz, z jakimi warzywami i przyprawami najlepiej łączyć poszczególne fasolki

Na ponad 130 stronach eBooka
poznasz kilkadziesiąt przepisów
z wykorzystaniem 15 roślin strączkowych

i otrzymasz szczegółowe instrukcje przygotowania potraw

Na końcu książki znajdziesz cenne dodatki: dwie tabele zbierające wszystkie najważniejsze informacje w jednym miejscu

W pakiecie z eBookiem dostajesz poręczną listę do wydrukowania

i wykorzystania w Twojej kuchni

Na ponad 130 stronach eBooka
poznasz kilkadziesiąt przepisów
z wykorzystaniem 15 roślin strączkowych
i otrzymasz szczegółowe instrukcje przygotowania potraw

Na końcu książki znajdziesz cenne dodatki: dwie tabele zbierające wszystkie najważniejsze informacje w jednym miejscu

W pakiecie z eBookiem dostajesz poręczną listę do wydrukowania

i wykorzystania w Twojej kuchni

Na ponad 130 stronach eBooka poznasz kilkadziesiąt przepisów z wykorzystaniem 15 roślin strączkowych
i otrzymasz szczegółowe instrukcje przygotowania potraw

Na końcu książki znajdziesz cenne dodatki: dwie tabele zbierające wszystkie najważniejsze informacje

w jednym miejscu

W pakiecie z eBookiem dostajesz poręczną listę

do wydrukowania

i wykorzystania w Twojej kuchni

  • Wstęp
  • Wprowadzenie
  • Bób
  • Ciecierzyca
  • Czarna fasola
  • Fasola czarne oczko
  • Fasola jaś
  • Fasola mung
  • Mung dal
  • Fasola mungo (urad dal)
  • Fasola moth
  • Fasola nerkowa (kidney)
  • Fasola perłowa
  • Fasolka pinto
  • Fasolka szparagowa
  • Czerwona soczewica
  • Zielona soczewica
  • Desery
  • Masale
  • Z czym najlepiej łączyć,
    czym przyprawiać, ile gotować, ile namaczać
  • Właściwości lecznicze
  • Zamiast zakończenia...
  • Zobacz, z czego możesz skorzystać
    w ramach Agni Ajurweda
  • O autorze

> Wchodzę

Poznaj spis treści:

Poznaj spis treści:


  • Wstęp
  • Wprowadzenie
  • Bób
  • Ciecierzyca
  • Czarna fasola
  • Fasola czarne oczko
  • Fasola jaś
  • Fasola mung
  • Mung dal
  • Fasola mungo (urad dal)
  • Fasola moth
  • Fasola nerkowa (kidney)
  • Fasola perłowa
  • Fasolka pinto
  • Fasolka szparagowa
  • Czerwona soczewica
  • Zielona soczewica
  • Desery
  • Masale
  • Z czym najlepiej łączyć, czym przyprawiać,
    ile gotować, ile namaczać
  • Właściwości lecznicze
  • Zamiast zakończenia...
  • Zobacz, z czego możesz skorzystać
    w ramach Agni Ajurweda
  • O autorze

Fasola czarne oczko i warzywne składniki do 'Minestrone'

  • Wstęp
  • Wprowadzenie
  • Bób
  • Ciecierzyca
  • Czarna fasola
  • Fasola czarne oczko
  • Fasola jaś
  • Fasola mung
  • Mung dal
  • Fasola mungo (urad dal)
  • Fasola moth
  • Fasola nerkowa (kidney)
  • Fasola perłowa
  • Fasolka pinto
  • Fasolka szparagowa
  • Czerwona soczewica
  • Zielona soczewica
  • Desery
  • Masale
  • Z czym najlepiej łączyć,
    czym przyprawiać, ile gotować,
    ile namaczać
  • Właściwości lecznicze
  • Zamiast zakończenia...
  • Zobacz, z czego możesz
    skorzystać w ramach
    Agni Ajurweda
  • O autorze

Fasola czarne oczko

i warzywne składniki do 'Minestrone'

  • Wstęp
  • Wprowadzenie
  • Bób
  • Ciecierzyca
  • Czarna fasola
  • Fasola czarne oczko
  • Fasola jaś
  • Fasola mung
  • Mung dal
  • Fasola mungo (urad dal)
  • Fasola moth
  • Fasola nerkowa (kidney)
  • Fasola perłowa
  • Fasolka pinto
  • Fasolka szparagowa
  • Czerwona soczewica
  • Zielona soczewica
  • Desery
  • Masale
  • Z czym najlepiej łączyć, czym przyprawiać,
    ile gotować, ile namaczać
  • Właściwości lecznicze
  • Zamiast zakończenia...
  • Zobacz, z czego możesz skorzystać
    w ramach Agni Ajurweda
  • O autorze

Fasola czarne oczko
i warzywne składniki do 'Minestrone'

  • Wstęp
  • Wprowadzenie
  • Bób
  • Ciecierzyca
  • Czarna fasola
  • Fasola czarne oczko
  • Fasola jaś
  • Fasola mung
  • Mung dal
  • Fasola mungo (urad dal)
  • Fasola moth
  • Fasola nerkowa (kidney)
  • Fasola perłowa
  • Fasolka pinto
  • Fasolka szparagowa
  • Czerwona soczewica
  • Zielona soczewica
  • Desery
  • Masale
  • Z czym najlepiej łączyć,
    czym przyprawiać, ile gotować, ile namaczać
  • Właściwości lecznicze
  • Zamiast zakończenia...
  • Zobacz, z czego możesz skorzystać
    w ramach Agni Ajurweda
  • O autorze

> Wchodzę

Poznaj spis treści:

Poznaj spis przepisów:


  • Zupa z suszonego bobu po marokańsku
  • Curry z bobem
  • Bób po sycylijsku
  • Chana masala
  • Cieciorka z garam masalą
  • 4 kolory humusu:Pieczone pomidory i oliwki, Szpinak i pietruszka, Pieczona dynia, Burak
  • Kokosowe curry z cieciorką
  • Czarna fasola z pieczonymi warzywami
  • Burgery z czarnej fasoli
  • Zupa z czarnej fasoli po kubańsku
  • Czarne oczko w pomidorach i kokosie
  • Sałatka z czarnego oczka i awokado
  • Minestrone
  • Fasola jaś i fenkuł
  • Wzmacniająca fasola jaś
  • Fasolka po toskańsku
  • Dal kokosowy
  • Zupa Dalajlamy
  • Fasola mung w pikantnym sosie mango
    z orzechami nerkowca
  • Pożywne kiczeri dla joginów
  • Kiczeri oczyszczającedla poszczególnych dosz (Vata, Pitta, Kapha)
  • Cytrynowa zupa z mung dalem
  • Sambar
  • Zupa z mung dalu i selera
  • Idli
  • Zupa z urad dalu i szpinaku
  • Lekka zupa z urad dalu
  • Zupa dal z fasolki moth
  • Sałatka z kiełkami fasolki moth
  • Oczyszczająca zupa z fasolką moth
  • Fasolka nerkowa z ryżem basmati
  • Dal z fasolki nerkowej i urad dalu
  • Fasola nerkowa w ostrym sosie pomidorowym
  • Zupa z fasolki kidney
  • Fasolka perełka i czerwona kapusta
  • Fasolka na ostro z puree z selera
  • Pieczona fasolka
  • Pasta z fasoli pinto i suszonych śliwek
  • Fasola pinto ze szpinakiem
  • Curry z fasolką pinto
  • Świeża sałatka z fasolki szparagowej
  • Fasolka szparagowa w sosie jogurtowym
  • Wiosenne sajgonki z sosem orzechowym
  • Dal Maharani
  • Czerwona soczewica z warzywami
  • Zupa z soczewicy i marchwi
  • Curry z soczewicy i warzyw
  • Musaka z soczewicy
  • Soczewica z burakami
  • Zupa z zielonej soczewicy i warzyw
  • Mung dal pudding
  • Cynamonowa cieciorka
  • Pieczony mus czekoladowy z cieciorki
  • Mung dal halwa
  • Brownie z fasolki mung
  • Mus czekoladowy
  • Cieciorkowa chrupanka z czekoladą
  • Chaat masala
  • Garam masala
  • Lakshmi masala
  • Chana masala
  • Madras masala
  • Mieszanka Ras el Hanout
  • Cejlon masala

Zajrzyj na wybrane strony:


Zajrzyj na wybrane strony:

Fasolka mung dal i warzywne składniki na 'Sambar'

Fasolka mung dal

i warzywne składniki na 'Sambar'

O autorze:
Michał Szabat


O autorze:
Michał Szabat

Terapeuta i masażysta ajurwedyjski, nauczyciel jogi Sivanandy,

wcześniej profesjonalny szef kuchni we włoskiej restauracji.



Ajurwedą interesuję się od 2000 roku. Jest moją pasją, sposobem na życie i tym, jak postrzegam świat. Ukończyłem trwający 500 godzin kurs z diagnostyki i dietetyki ajurwedyjskiej oraz kurs terapeuty ajurwedyjskiego. Swoją wiedzę zdobywałem w Indiach w Dharamsala, u doświadczonych lekarzy prowadzących na co dzień klinikę Panchakarmy.

W Agni Ajurweda zajmuję się przede wszystkim terapią Panchakarma oraz masażami terapeutycznymi. Przez dotyk poznaję ludzkie ciało i jego potrzeby.


Jestem również dyplomowanym nauczycielem jogi metodą Sivanandy.
Jogę praktykuję od ponad dwudziestu, wielokrotnie podróżowałem do Indii oraz w inne zakątki tego pięknego świata, gdzie pogłębiałem swoją praktykę oraz nabierałem życiowego doświadczenia.


Kocham gotowanie. Po kilku latach profesjonalnego gotowania, zdecydowałem się porzucić pracę szefa kuchni. Od tamtej pory gotuję tylko dla przyjemności, dla bliskich i znajomych.


Terapeuta i masażysta ajurwedyjski,

nauczyciel jogi Sivanandy,

wcześniej profesjonalny szef kuchni

we włoskiej restauracji.


Ajurwedą interesuję się od 2000 roku.

Jest moją pasją, sposobem na życie

i tym, jak postrzegam świat.

Ukończyłem trwający 500 godzin

kurs z diagnostyki i dietetyki

ajurwedyjskiej oraz kurs terapeuty

ajurwedyjskiego. Swoją wiedzę

zdobywałem w Indiach

w Dharamsala, u doświadczonych

lekarzy prowadzących na co dzień

klinikę Panchakarmy.


W Agni Ajurweda zajmuję się przede

wszystkim terapią Panchakarma

oraz masażami terapeutycznymi.

Przez dotyk poznaję ludzkie ciało

i jego potrzeby.


Jestem również dyplomowanym

nauczycielem jogi metodą Sivanandy.

Jogę praktykuję od ponad

dwudziestu, wielokrotnie

podróżowałem do Indii oraz w inne

zakątki tego pięknego świata, gdzie

pogłębiałem swoją praktykę oraz

nabierałem życiowego doświadczenia.


Kocham gotowanie. Po kilku latach

profesjonalnego gotowania,

zdecydowałem się porzucić pracę

szefa kuchni. Od tamtej pory gotuję

tylko dla przyjemności,

dla bliskich i znajomych.

Terapeuta i masażysta ajurwedyjski, nauczyciel jogi Sivanandy,

wcześniej profesjonalny szef kuchni we włoskiej restauracji.



Ajurwedą interesuję się od 2000 roku.

Jest moją pasją, sposobem na życie i tym, jak postrzegam świat.
Ukończyłem trwający 500 godzin kurs z diagnostyki i dietetyki ajurwedyjskiej
oraz kurs terapeuty ajurwedyjskiego. Swoją wiedzę zdobywałem w Indiach w Dharamsala,
u doświadczonych lekarzy prowadzących na co dzień klinikę Panchakarmy.


W Agni Ajurweda zajmuję się przede wszystkim terapią Panchakarma
oraz masażami terapeutycznymi. Przez dotyk poznaję ludzkie ciało i jego potrzeby.


Jestem również dyplomowanym nauczycielem jogi metodą Sivanandy.
Jogę praktykuję od ponad dwudziestu, wielokrotnie podróżowałem do Indii
oraz w inne zakątki tego pięknego świata, gdzie pogłębiałem swoją praktykę
oraz nabierałem życiowego doświadczenia.


Kocham gotowanie. Po kilku latach profesjonalnego gotowania, zdecydowałem się porzucić pracę szefa kuchni. Od tamtej pory gotuję tylko dla przyjemności, dla bliskich i znajomych.


Przeczytaj opinie użytkowniczek eBooka:

Opinie użytkowniczek
eBooka

Zamawiam eBooka
'Rośliny strączkowe w Ajurwedzie'

Zamawiam eBooka

'Rośliny strączkowe

w Ajurwedzie'

27 zł

> Kupuję

Cena:

37 zł

Cena: 37 pln

> Kupuję