eBook

Kulinarny

Stworzyłem tego e-booka,

aby zainspirować Cię do odkrywania warzyw

i eksperymentowania w kuchni.

Agni Ajurweda

> Zamawiam

Stworzyłem tego e-booka,

aby zainspirować Cię

do odkrywania warzyw

i eksperymentowania w kuchni.


Stworzyłem tego e-booka,

aby zainspirować Cię do odkrywania warzyw

i eksperymentowania w kuchni.

Michał Szabat

Nowy

Kulinarny eBook


Przygotowałem tego eBooka z myślą o tych wszystkich,

którzy czują się nieswojo w świecie fasolek.

Ci z Was, którzy fasolki znają, cenią i chcą pogłębić

ich zrozumienie, też znajdą tu coś dla siebie.

Agni Ajurweda

> Zamawiam


Przygotowałem tego eBooka z myślą

o tych wszystkich, którzy czują się

nieswojo w świecie fasolek.

Ci z Was, którzy fasolki znają, cenią

i chcą pogłębić ich zrozumienie,

też znajdą tu coś dla siebie.


Przygotowałem tego eBooka z myślą

o tych wszystkich, którzy czują się nieswojo

w świecie fasolek.

Ci z Was, którzy fasolki znają, cenią i chcą pogłębić ich zrozumienie, też znają tu coś dla siebie.

Michał Szabat

Dlaczego powstał eBook

'Warzywa w Ajurwedzie'?



Pomysł na tę publikację zrodził się

z potrzeby naszych klientów.

Zdecydowana większość z nich do

fasolek podchodzi jak pies do jeża.

Jedni na samą myśl czują ból

brzucha, inni uprzedzili się

do fasolek po utrudnieniach

w życiu społecznym, których

doświadczali w przeszłości.

Ci, którzy mają dobrą wolę

i ciekawość, wymieniają fasolkę

po bretońsku, humus, grochówkę

i... tyle.


Wielu klientów dostaje zalecenie jedzenia większej ilości naturalnego,

jak najmniej przetworzonego fabrycznie białka roślinnego.

Najczęściej brakuje im wiedzy,

jak przyrządzić fasolki w smaczny

i lekkostrawny sposób.

Zalecenie zostaje na papierze,

a życie toczy się dalej.


Pora to zmienić.

Znam wiele osób, które chciałyby jeść warzywa,

ale nie wiedzą, jak je gotować.

Są też tacy, którym większość warzyw smakuje tak samo,

albo w ogóle nie smakuje.

To właśnie te osoby były dla mnie największą inspiracją

do stworzenia tego e-booka.


Odkrywanie moich smaków, alternatywy do mięsa i produktów roślinnych

przez lata było dla mnie niezwykłą przygodą.

Śmiało mogę powiedzieć, że warzywa są fascynujące,

kolorowe, proste, piękne oraz super smaczne i zdrowe.


Stworzyłem tego e-booka, aby zainspirować Cię

do odkrywania warzyw i eksperymentowania w kuchni.

Co dokładnie znajdziesz wewnątrz?


Co dokładnie znajdziesz wewnątrz?

Dokładny opis każdego warzywa

Dowiesz się, jak sklasyfikowany jest smak warzywa, jego działanie i posmak

Poznasz wpływ konkretnych warzyw

na poszczególne dosze

Poznasz wpływ

konkretnych warzyw

na poszczególne dosze

Dowiesz się, jak sklasyfikowany jest smak warzywa,

jego działanie i posmak

Znajdziesz właściwości odżywcze

i lecznicze każdego warzywa

Na końcu książki znajdziesz wszystkie najważniejsze informacje o warzywach w jednym miejscu

Przekonasz się, dlaczego warto jeść dane warzywo oraz z jakimi przyprawami najlepiej je przyrządzić

Na końcu książki znajdziesz

wszystkie najważniejsze informacje

o warzywach w jednym miejscu

  • Wstęp
  • Wprowadzenie
  • Bób
  • Ciecierzyca
  • Czarna fasola
  • Fasola czarne oczko
  • Fasola jaś
  • Fasola mung
  • Mung dal
  • Fasola mungo (urad dal)
  • Fasola moth
  • Fasola nerkowa (kidney)
  • Fasola perłowa
  • Fasolka pinto
  • Fasolka szparagowa
  • Czerwona soczewica
  • Zielona soczewica
  • Desery
  • Masale
  • Z czym najlepiej łączyć,
    czym przyprawiać, ile gotować, ile namaczać
  • Właściwości lecznicze
  • Zamiast zakończenia...
  • Zobacz, z czego możesz skorzystać
    w ramach Agni Ajurweda
  • O autorze

> Wchodzę

Poznaj spis treści:

Poznaj spis treści:


  • Wstęp
  • Wprowadzenie
  • Bakłażan
  • Batat
  • Boćwina lub liście z buraka
  • Brokuł
  • Brukselka
  • Burak
  • Cukinia
  • Cykoria
  • Dynia
  • Fenkuł
  • Jarmuż
  • Kalarepa
  • Kapusta
  • Marchewka
  • Papryka
  • Pietruszka
  • Pasternak
  • Pomidor
  • Por
  • Rzepa
  • Rzodkiewka
  • Seler
  • Szparagi
  • Szpinak 
  • Ziemniak 
  • Czatneje, czyli sosy do warzyw
  • Najważniejsze informacje o warzywach 
  • Połączenia warzyw i przypraw 
  • O autorze 
  • W tej serii
  • Wstęp
  • Wprowadzenie
  • Bób
  • Ciecierzyca
  • Czarna fasola
  • Fasola czarne oczko
  • Fasola jaś
  • Fasola mung
  • Mung dal
  • Fasola mungo (urad dal)
  • Fasola moth
  • Fasola nerkowa (kidney)
  • Fasola perłowa
  • Fasolka pinto
  • Fasolka szparagowa
  • Czerwona soczewica
  • Zielona soczewica
  • Desery
  • Masale
  • Z czym najlepiej łączyć,
    czym przyprawiać, ile gotować, ile namaczać
  • Właściwości lecznicze
  • Zamiast zakończenia...
  • Zobacz, z czego możesz skorzystać
    w ramach Agni Ajurweda
  • O autorze

> Wchodzę

Poznaj spis treści:

Poznaj spis przepisów:


  • Zupa z suszonego bobu po marokańsku
  • Curry z bobem
  • Bób po sycylijsku
  • Chana masala
  • Cieciorka z garam masalą
  • 4 kolory humusu:Pieczone pomidory i oliwki, Szpinak i pietruszka, Pieczona dynia, Burak
  • Kokosowe curry z cieciorką
  • Czarna fasola z pieczonymi warzywami
  • Burgery z czarnej fasoli
  • Zupa z czarnej fasoli po kubańsku
  • Czarne oczko w pomidorach i kokosie
  • Sałatka z czarnego oczka i awokado
  • Minestrone
  • Fasola jaś i fenkuł
  • Wzmacniająca fasola jaś
  • Fasolka po toskańsku
  • Dal kokosowy
  • Zupa Dalajlamy
  • Fasola mung w pikantnym sosie mango
    z orzechami nerkowca
  • Pożywne kiczeri dla joginów
  • Kiczeri oczyszczającedla poszczególnych dosz (Vata, Pitta, Kapha)
  • Cytrynowa zupa z mung dalem
  • Sambar
  • Zupa z mung dalu i selera
  • Idli
  • Zupa z urad dalu i szpinaku
  • Lekka zupa z urad dalu
  • Zupa dal z fasolki moth
  • Sałatka z kiełkami fasolki moth
  • Oczyszczająca zupa z fasolką moth
  • Fasolka nerkowa z ryżem basmati
  • Dal z fasolki nerkowej i urad dalu
  • Fasola nerkowa w ostrym sosie pomidorowym
  • Zupa z fasolki kidney
  • Fasolka perełka i czerwona kapusta
  • Fasolka na ostro z puree z selera
  • Pieczona fasolka
  • Pasta z fasoli pinto i suszonych śliwek
  • Fasola pinto ze szpinakiem
  • Curry z fasolką pinto
  • Świeża sałatka z fasolki szparagowej
  • Fasolka szparagowa w sosie jogurtowym
  • Wiosenne sajgonki z sosem orzechowym
  • Dal Maharani
  • Czerwona soczewica z warzywami
  • Zupa z soczewicy i marchwi
  • Curry z soczewicy i warzyw
  • Musaka z soczewicy
  • Soczewica z burakami
  • Zupa z zielonej soczewicy i warzyw
  • Mung dal pudding
  • Cynamonowa cieciorka
  • Pieczony mus czekoladowy z cieciorki
  • Mung dal halwa
  • Brownie z fasolki mung
  • Mus czekoladowy
  • Cieciorkowa chrupanka z czekoladą
  • Chaat masala
  • Garam masala
  • Lakshmi masala
  • Chana masala
  • Madras masala
  • Mieszanka Ras el Hanout
  • Cejlon masala

Zajrzyj na wybrane strony:


Zajrzyj na wybrane strony:

MasterClass z Michałem:

Serce do gotowania

MasterClass odbędzie się online

9 sierpnia w godz. 18.00-19.30


Dzięki niemu będziesz mogła zrozumieć istotę gotowania z Ajurwedą i obdarzania miłością siebie

i innych poprzez gotowanie.


Spotkanie będzie nagrywane.

Image

Poznaj Michała


Poznaj Michała

Terapeuta i masażysta ajurwedyjski.

Wcześniej profesjonalny szef kuchni we włoskiej restauracji.

Ajurwedą interesuje się od 2000 roku. Jest jego pasją, sposobem na życie i tym, jak postrzega świat. Ukończył trwający 500 godzin kurs z diagnostyki i dietetyki ajurwedyjskiej oraz kurs terapeuty ajurwedyjskiego. Swoją wiedzę zdobywał w Indiach w Dharamsala, u doświadczonych lekarzy, prowadzących na co dzień klinikę Panchakarmy.


W Agni Ajurweda zajmuje się przede wszystkim terapią Panchakarma oraz masażami terapeutycznymi. Przez dotyk poznaje ludzkie ciało i jego potrzeby.


Michał Szabat jest także dyplomowanym nauczycielem jogi metodą Sivanandy. Samą jogę praktykuje od ponad dwudziestu lat. Swoją wiedzę na ten temat oraz życiowe doświadczenie pogłębiał podczas wielokrotnych podróży do Indii i innych zakątków świata.


Kocha gotować, ale po kilku latach profesjonalnego gotowania, zdecydował się porzucić pracę szefa kuchni. Od tamtej pory gotuje jedynie dla przyjemności, bliskich i znajomych.

Przeczytaj opinie użytkowniczek eBooka:

Opinie użytkowniczek
eBooka

To coś dla mnie!

To coś dla mnie

37 zł

> Kupuję

Cena:

Cena: 57 pln

> Kupuję zestaw

EBook

+

MasterClass Z Michałem:

Serce do gotowania

Cena dla Ciebie: 257 pln

> Kupuję pakiet
ImageImage

EBook + MasterClass Z Michałem:

Serce do gotowania + Kurs:

Gotowanie z Ajurwedą

Wartość pakietu: 554 pln

[297 zł taniej, czyli 53% taniej]

Cena: 57 pln

> Kupuję zestaw

EBook

+

MasterClass Z Michałem:

Serce do gotowania

Image

Gotowanie z Ajurwedą

Gotowanie sercem.

Z miłością i spokojem.

Nowy początek w kuchni nowa Ty, w zgodzie z naturą.

Poznasz ajurwedyjską mądrość na talerzu. Krok po kroku.

Nauczysz się gotowania z miłością i spokojem.

Dostaniesz mnóstwo praktycznych porad w trakcie gotowania.

Co dostaniesz od nas w ramach kursu on-line?

proste instrukcje i kompletne przepisy na dania wegetariańskie


50 filmików - 48 przepisów krok po kroku


do każdego filmiku przepis w formacie PDF


przepisy odpowiednie dla wszystkich dosz


praktyczną wiedzę do wykorzystania od zaraz


IconIconIconIconIcon

Kurs składa się z 10 modułów

1. Wprowadzenie


2. Śniadania


3. Zupy


4. Kasze i ryż


5. Fasolki


6. Warzywa


7. Sałatki


8. Dodatki


9. Desery


10. Napoje

Bonus dla zdecydowanych

Jak grillować warzywa

Jak grillować warzywa


Dwa warsztaty online

z Piotrem Andruszko


Dwa nagrania warsztatów online

z Piotrem Andruszko


> Dowiedz się więcej
Dni
Godziny
Minuty
Sekund

Bonus dla zdecydowanych jest dostępny jeszcze przez:

Jeśli zdecydujesz się na zakup ebooka do środy 2 sierpnia,

w prezencie otrzymasz:

Jak grillować warzywa - podstawy


1. Które z dostępnych warzyw nadają się do grillowania? Kapusta, rzodkiewki, por etc…

2. Jak przygotować warzywa do grillowania? Odpowiednie krojenie.

3. Jak marynować warzywa do grillowania? Podstawowe marynaty.

4. Jak i na czym grillować warzywa? (Stop z aluminiowymi tackami :P ) - czasy, techniki, temperatury.

5. Jak dobierać warzywa do grillowania jako szaszłyki - uwzględniając czas, w jakim dane warzywo powinno być grillowane

Jak grillować warzywa

- podstawy

Warsztat 1

Jak grillować warzywa - dania z grilla


1. Trzy wegetariańskie dania z grilla.

2. Omówienie składników dań.

3. Przygotowanie do grillowania.

4. Jak grillować poszczególne składniki.

5. Przygotowanie i podanie dania.

6. Przepisy na maila w formacie PDF.

Jak grillować warzywa

- dania z grilla

Warsztat 2

> Zamawiam

Od zawsze fascynował mnie ogień, może trochę bardziej niż Ciebie.

Kto nie lubi wpatrywać się w płomienie ogniska, kominka czy choćby płomień świeczki.

Od przeszło 12 lat zajmuję się zawodowo gotowaniem. Od zmywaka do szefa kuchni.

Pracowałem, jednocześnie angażując się mocno w międzynarodowy ruch Slow Food.


Otworzyłem oczy i umysł na to jak i skąd bierze się to, co jemy.

Zamknąłem wtedy za sobą drzwi kuchni, która mnie ograniczała i już więcej tam nie wróciłem.


Zostałem szefem samego siebie:)

Od 6 lat prowadzę warsztaty i pokazy kulinarne, gotuje dla ludzi na żywym ogniu.

Wystartowałem z własnym blogiem, tworzę przepisy kulinarne,

a za misję postawiłem sobie nauczyć Cię dobrze grillować.


Piotr Andruszko

Od zawsze fascynował mnie ogień,

może trochę bardziej niż Ciebie.

Kto nie lubi wpatrywać się

w płomienie ogniska, kominka

czy choćby płomień świeczki.

Od przeszło 12 lat zajmuję się

zawodowo gotowaniem.

Od zmywaka do szefa kuchni.

Pracowałem, jednocześnie angażując się

mocno w międzynarodowy

ruch Slow Food.


Otworzyłem oczy i umysł na to,

jak i skąd bierze się to, co jemy.

Zamknąłem wtedy za sobą drzwi kuchni,

która mnie ograniczała

i już więcej tam nie wróciłem.


Zostałem szefem samego siebie:)

Od 6 lat prowadzę warsztaty

i pokazy kulinarne, gotuję dla ludzi

na żywym ogniu.

Wystartowałem z własnym blogiem, tworzę przepisy kulinarne,

a za misję postawiłem sobie

nauczyć Cię dobrze grillować.


Piotr Andruszko

Poznaj Piotra

Dni
Godziny
Minuty
Sekund

Oferta na ebook z bonusami

dostępna jest do 3 sierpnia

Do skorzystania z oferty pozostało jeszcze: